Morsdag. Bilder från i söndags och en text om min mamma.

Foto, Text, Vardag / Permalink / 0
Det är alltså tisdag, det regnar och är mörkt och för ett par dagar sedan skadade jag ryggen.
Vi hade nyss kommit hem, kaffet stod på och brevid en netflix-redo dator låg 320 gram marabou oreo. Han stod och diskade i väntan på att kaffet skulle rinna ner, jag plockade undan några kläder från diverse stolsryggar och skulle bara precis böja mig ner, lyfta upp sängen en liten bit och dra undan mattan för att kunna dammsuga när min ländrygg låstes. Jag vet exakt hur man bör stå vid ett marklyft men tänkte inte på att stå lika bra vid sänglyftet och sträckningen som uppstod var utan dess like. Jag har aldrig haft så ont. Fick ropa på hjälp och det tog säkert tjugo minuter innan jag blivit buren, dragen och rullad till rätta. 
Jag gjorde inte många fler knop den dagen men jag tänkte dela med mig lite av vad som hände innan, det var ju morsdag!
 
Jag var uppe relativt tidigt ändå, för att vara jag, och köpte blommor till Simons mamma och till min. Mamma själv hade någon minut tidigare köpt en hund och trots att vår blombukett bleknar lite i jämförelse med lilla valpen, tror jag att hon blev glad, den orginella blomsteridén kom nämligen från min lillebror Hannes, 15. Om man någon gång umgåtts med min lillebror Hannes vet man att ge bort presenter i allmänhet och blommor i synnerhet inte står speciellt högt upp på hans lista av saker han uppskattar. 
 
Vädret var super och värmepumpen till poolen hade stått på under natten och fått termometern i vattnet att visa 31 grader. Lite för varmt tyckte pappa. Helt perfekt enligt mig. 
Vi badade mest hela dagen och jag fick en liten visning i lekstugan som pimpats färdigt med fårfällar på loftet, trädäck och utekök. 
 
Sen grillade vi såklart. Kyckling och majskolvar och nypotatis accompanjerat av fyra olika sorters kall sås blev toppen första-grillningen-på-året-mat för mig. 
Mamma gick ner till affären och fyllde på med två nya luftmadrasser i poolen och jag somnade en liten stund på solbädden. Glass och jordgubbar och sen var jag helt slut, såna dagar är bäst. 
 
Självklart kan jag inte avsluta inlägget utan att skriva en liten hyllning till min mamma, som inte bara är mamma till mig utan till fem andra barn och tre hundar, och ändå orkar! Hon äger. För två år sedan klippte jag ihop ett litet kollage med bilder på min fina mamma, så Här fin var hon då (och är fortfarande såklart). 
En fem år gammal text om min mamma hittar ni Här, det låter lite såhär: "Min mamma är min förebild och min idol och min hjälte och när jag blir stor vill jag bli precis så bra som hon. Hon är smart och klok och söt som få och antagligen var det tänkt ända från början att hon skulle bli en mamma. För hon kan allt en mamma borde och mer därtill"  och stämmer alldeles på pricken fortfarande. 
 
 
 
 
Till top