Links I Love: 6 superanvändbara How To's!

Links I love, Tips / Permalink / 0
Hej! Som ni kanske (?) vet, hänger jag en del på pinterest, och om ni inte visste, så berättar jag det nu: jag hänger en del på pinterest! 
Den senaste tiden har jag snöat in på "how to's" och pinnar av bara farten ett helt gäng om dagen. Här är några som jag skulle vilja testa, några jag redan har provat, och ett som jag till och med använt mig av i bilden nedan. Enjoy!
 
1. How to overcome the hype-static complex. Det är detta jag pratar om hela tiden, en del av det i alla fall. De ständiga skiftningarna mellan peppad och inte, mellan extrem kreativitet och noll. Jag har läst inlägget, och jag gillar det, men längre än så har jag inte kommit. Än. Hur som helst, jag tycker att det är värt att läsa, och tänka på! 
 
2. Favourite free fonts, and how to pair them. Alexa delar med sig av några av hennes favorit typsnitt, och några tips på hur man kombinerar olika. Hon har ännu fler liknande bloggposter länkade i inlägget, och jag tycker att det är superbra! 
Just att para ihop olika typsnitt tycker jag ser såå enkelt och självklart ut, men ni som inte har någon form av utbildning inom grafisk design eller liknande kan nog hålla med mig om att det inte är ens i närheten av så lätt som det ser ut. 
 
Food photagraphy - white whiter whitest. Detta gäller ju självklart inte bara om man fotograferar mat, utan alla stageade bilder går att ljusa upp med den smarta set-upen som Simone visar. 
Jag har inte använt mig av tipsen ännu rakt upp och ner, men att använda släta vita ytor i stället för reflexskärm har jag gjort till exempel HÄR, och det fungerar utmärkt. 
 
How to use clipping masks in photoshop. En busenkel grej egentligen, när man väl lärt sig tricket. Jag använde clipping masks när jag gjorde cirklarna ovan för att testa, även om det kanske finns enklare sätt för just cirklar. 
 
How to style a flat lay 5 ways. Också en basic thing som det är lätt att tro att man kan fixa på en handvändning men nej, det är mer komplicerat än att kasta saker på golvet och knäppa av. Jag använde guiden när jag tog den HÄR bilden till exempel. 
 
Simple hanging vase. Ett snabbt sätt att knyta en ampel i makramé! Som jag skrev i inlägget med 22 sätt att fördriva tiden, har jag gjort en nyligen. Jag gick igenom lite olika tutorials och knöt min egen version av de olika knutarna jag lärt mig. 

 
Så! Nu har ni (och jag) saker att läsa och lära under påskhelgen, hoppas det var till hjälp för någon. Ha en fin skärtorsdag ♥
 
 
 
 
 
 
Till top