DIY pressed flower display

Tips / Permalink / 1
Helst av allt hade jag bara velat ligga kvar sängen hela dagen och sova tills min förkylning swishat förbi men som hundägare (jävla tjat jag vet) fick jag upp och hoppa för en promenad som var tänkt att bli superlång, men som blev superkort eftersom jag tappade min piercing på oklart ställe och därmed blev för sur för att fortsätta gå. 
Vi gick hem. Jag la mig i sängen på nytt men Simon var snäll och kokade kaffe och dukade fram frukost med äggröra och specialjuice och jag fick släpa mig upp igen. 
Gissa vad jag gör nu?
Rätt! Jag ligger i sängen och lyssnar på lyxfällan som står på i vardagsrummet. Strax ska jag pallra mig upp för tredje gången och bege mig till jobbet, men först tänkte jag tipsa om ett litet pyssel!
 
Jag gissar att ni allihop någongång pressat blommor? För min del var det nog dryga femton år sedan sist, mitt enda minne av att pressa blommor är nämligen från förskolan. Efteråt laminerade vi dem eller klistrade in i våra böcker med all fakta och annat onödigt om oss själva. 
Oavsett hur länge sen det var sist, är det exakt lika enkelt var gång! Man bara går ut och plockar lite blommor...
 
 
... lägger dom i en bok och slår ihop! Ett lass andra böcker ovanpå och sen väntar man! I alla fall fyra dagar är bra att pressa men ju längre desto bättre! Som ni kanske ser har hundkexen gulnat lite så just sådana var kanske inte optimalt, men men. 
Sen då? Jo! Det fina med tipset är att lägga blommorna mellan två glasskivor eller akrylplattor.
 
Så får man en sån här fin grej! Den sista bilden är lånad av Themerrythought som har en massa fina DIY's på sin sida. Länken till henne hittade jag hos Anna Maria, även hon en pingla på det här med pyssel.
 
Någon dag då jag inte är tjurig och förkyld tänkte jag ta mig förbi en hobbyaffär och testa, vad tror ni? Det blir väl fint?? 
Hoppas ni är piggare än jag så hörs vi ♥
 
#1 - - GoForFit:

Har suttit och bläddrat på din blogg - du tar verkligen fantastiskt fina bilder!

sv: Åh, vad kul! Har du egna hundar du brukar ställa? Hon är precis fyllda 4 månader :)

Svar: Tack!! Jag har en dvärgschnauzer men hon är aldrig ställd, har pysslat lite med det förut med en bullmastiff som inte längre finns kvar, himla kul!
Emilia Westerström

Till top