Det kommer aldrig va över för mig // Håkan Hellström Ullevi 2016

Foto, Resor och äventyr, Ätbart / Permalink / 0
Ni vet när man bokstavligt gråter floder? När tårarna inte hinner rinna av nästippen innan nästa rullar på och det blidas jämna forsar över hela kinderna, när man inte känner hur nästa tår kommer för att flödet är så konstant? Så grät jag till Håkan Hellström. 
Vi hade pratat om favoritlåtar innan och jag sa att spelar han Hurricane, då gråter jag och på konserten tog Moa mig i armen och skrek. Det är ju den! Han spelar ju den skrek hon och som att slå hål på glaset till ett stort akvarium kom tårarna. På en sekund. 
Det var så otippat och så chockerande och jag kunde inte sluta förrän långt senare efter flera låtar jag så gärna skulle velat sjunga med i, men inte kunnat på grund av snyft och skratt om vartannat.
Det var en fin konsert. 
 
Jag hade kameran med men vistelsen på västkusten var snabb bara en liten liten del av minneskortet fylldes. 
Moa och jag åkte upp på förmiddagen och hade någon timme på oss att roffa åt oss det sista på ett urgallrat systembolag och vandra avenyn upp och ner till Håkanlåtar på varje restaurang, Håkanballonger som delades ut av matrosklädda göteborgare och Håkancitat på varje lyktstolpe. Det var Håkanfeber. Håkanfest.
Hemma i Nellys superfina lägenhet blev vi bjudna på bellinis, frusen mojitoglass och tryffelchips med vispad smetana och rom, sån himla lyx.
 
Allt drog ut på tiden och vi fick brottom till konserten. Här kan man tro att vi gör smygreklam för rekorderlig sjunollor men det var den enda cidern som fanns kvar och den dög i skyhög värme och superpepp. Vi hade sittplatser så det gjorde inte så mycket att vi blev lite sena men vi missade Sven-Bertil Taube som var förband och Marias hjärta gick i bitar. 
En timme senare gästade han på försent för edelweiss och vi blev hela igen, en sån söt gubbe. 
 
Vi skrattade och vi sjöng och vi grät ihop och uppenbarligen var jag större fangirl än vad jag kanske trott. Ett fan av Håkan och ett fan av mina fina vänner, av kärleken och livet. 
Det kommer aldrig va över för mig. 
 
Till top