Resor jag varit på / Tipsa mig om östeuropa!

Om mig, Resor och äventyr / Permalink / 3
Ett önskat inlägg var att jag skulle berätta om resor jag varit på, och resor jag eventuellt skulle vilja åka iväg på. Jag tänkte kombinera det inlägget med en fråga till er. 
Det är nämligen så att jag och mina vänner har bestämt oss för att tågluffa i sommar. Vi har ett ganska så spikat datum då vi åker, och några olika förslag på rutter svävande i luften. Dock är vi fem stycken rätt så starka viljor som ska enas om länder och ställen att besöka. Eftersom jag varit anti Polen i flera månader, och liksom skrikit i protest när någon föreslagit ett stopp i Warszawa eller whatever, för att sedan, av en kund, på någon minut bli övertalad om att Polen visst är värt ett besök tänkte jag att förslag från utomstående kanske inte är så tokigt. Har ni varit i östeuropa? Vad är yey och vad är nej? Tipsa tipsa tipsa! Var ska vi stanna på vår tågluff?
 
I alla fall. Inlägget ska handla om resor jag varit på, och eftersom det inte är så mycket att hänga i granen till antal, tog jag med bilder från Stockholm också i kollaget. För mig som kommer från en by på tusen pers är det ganska exotiskt trots allt.  
 
 
London
Till London åkte jag 2012 om jag inte minns fel. Min vän Moa pluggade där en termin och vi passade på att utnyttja det hela för ett besök. Vi blev guidade runt litegrann och la mest fokus på att spendera pengar. Rad 1 bild 4 är den enda jag tog med från London då jag inte hade några andra sparade på datorn. Fotot är från en engångskamera med Storbritanniens flagga på. 
 
Amsterdam
Året efter var jag i Amsterdam några dagar. Vi var på en djurpark som var fin, men såhär i efterhand har jag ju såklart insett att djurparker inte är något att ha, och vilda djur i fångeskap är nog inget vettigt att lägga sina pengar på. Om jag inte framstår som världens hycklare vill jag dock slå ett slag för fjärilshuset (rad 2 bild 3) som var superfint. Det fanns fjärilar överallt och de är så himla himla fina med alla mönster och färger. 
Vad stället hette? Ingen aning. 
 
Köpenhamn
I Köpenhamn har jag varit flera gånger eftersom jag bor i Skåne och kan ta mig dit på en timme, däremot har jag bara varit där en gång i form av resa. Jag gissar att det var 2012 det också och det var första gången jag sov på et riktigt hotell. Mamma och pappa överraskade mig och min äldre syster med små brev och ledtrådar som tog oss över bron. Vi köpte I love Copenhagen-trosor och på kvällen hade vi femkamp på Tivoli. 
 
 
Indien / Rishikesh 
I Oktober för tre år sen var jag i Indien på en yogaresa med några ladies jag inte kände. Vi var två nätter i huvudstaden och resten av tiden spenderade vi en liten bit upp i bergen där vårt ashram låg. Där hade vi yoga flera gånger om dagen, mantran i en ring framför eld och tysta timmar mellan 21-09 då ingen fick prata. Vi firade deras nyår och jag fick märkliga ayurvedabehandlingar. 
 
Oslo
I Oslo var jag för två år sen och firade sjuttonde maj med mina vänner Maria och Johanna som bodde där ett tag. Oslo är en sån stad som jag inte alls hade några höga förväntningar om, men det är himla fint i varmt vårväder och röd-vit-blåa flaggor överallt. 
 
Portugal
Jag var i Lissabon hösten 2014. Den staden är fylld av mosaikväggar och kakelfasader. Mycket fotovänligt. Vad jag dock inte visste innan jag åkte dit, var att det ligger strand, sol och hav bara en busstur bort. Värt!
 
Frankrike
Frankrike del ett är Chamrousse, vilket är ett litet skidställe till vilket vi bilade förra året. Jag sov i princip i tjugo timmar på vägen ner och lika många hem. Där emellan hade vi världens bästa skidsemester med vin och croissanter ovanför molnen och lite för blöta skidbackar. 
Del två är Paris. Vad som hände på den resan kan ni läsa HÄR men allting slutade himla himla bra med min syster som resekompanjon. Vi gjorde seriös research på kvällarna och skrev ner diverse destinationer i varsin bok från Indien. Vi hann med allt från shopping, underjordiska gångar med väggar av dödskallar, födande av fjärilar och trendig ekolunch. 
 
 
Gran Canaria 
Senast nu i januari var jag med Simon på solsemester. Vi gjorde bara precis vad vi ville. Åt när vi ville och drack drinkar för att vi kunde. Låg på stranden. Strosade i en superstor botanisk trädgård och slappnade av. Detta var första gången jag var på solsemester utan något som helst måste, och om ni inte gjort det - gör det! En riktig Svenssonsemester är precis vad man behöver ibland.  
 
 
#1 - - Amanda:

Jag var i Budapest, Ungern för ett par somrar sedan och kan verkligen rekommendera det som resmål :)

#2 - - josephine Asplund:

Hoppas du får en fin och mysig kväll. Lycka till med din fina blogg, kram <3

#3 - - Estelle:

Berlin kan jag verkligen rekommendera, och även Prag! Berlin har sååå mycket to offer - himla häftig stad! Finns ett ställe som heter "Prinzessinnengarten" vid Moritzplatz som var väldigt mysigt, som en grön oas mitt i staden :)

Till top