Links I Love: 6 drömmiga tårtor.

Links I love / Permalink / 0
Okej, så om fem dagar fyller jag år och ska för första gången bjuda hem släkten på tårta och kaffe hemma i lägenheten. Förra året firade jag inte alls eftersom jag var bortrest, och tidigare år har jag helt enkelt bott hemma hos mina föräldrar och firats där. 
All heder till mina föräldrar som tidigare anordnat åtta kalas om året, för phju, ju närmare dagen kommer, desto mer inser jag hur stort projekt det faktiskt är att bjuda över släkten på fika. Inte nog med att det måste städas och fixas, ordnas sittplatser till alla och fortfarande ha plats att gå på, det måste ju finnas en t å r t a också!
 
Eftersom jag inte är speciellt sugen på en vanlig prinsesstårta har beställ-i-god-tid-gränsen säkerligen redan passerat och jag tänker att jag helt enkelt får ställa mig och baka själv! Här är 6 stycken tårtor jag funderar på om jag kan lyckas svepa ihop:
Superamerikansk extra allt från Made by Mary som alltid tar så himla fina foton att jag nästan smäller av. I mina öron låter receptet oehört avancerat med tanke på alla olika ingredienser och så vidare, men jag vet inte, det kanske blir enklare att förstå genom att bara läsa långsamt och uppdelat. Ta steg för steg. Fyra bottnar känns dock något mastigt för min, inte superstora, släkt. Jag tänker att tre borde fungera lika bra?
 
Roy Fares delade med sig av denna monstertårtan på sin hemsida och även här är det många olika blandningar som ska slås ihop. Och m y c k e t s o c k e r ! Men alltså salt kola får mig alltid att bli näst intill knäsvag. Det är ju gott! 
 
Jag vet, detta är en cheesecake, inte en tårta, men jag tänker att om jag liksom trycker ner ett ljus eller två och serverar på ett tårtfat kanske även de mest inbitna tårtälskare kan ge med sig?
Till skillnad från de två ovanstående, låter en no-bake-cake precis sådär smidigt som jag skulle vilja ha det. Färre saker kan gå fel när en ugn inte längre är involverad. 
 
Made by Mary, igen. Morotskaka är en av mina favoritgrejer eftersom de är svåra att få torra, samt att de oftast inte är så pass söta att man direkt känner tandtrollen hugga. Cream cheese frosting på det och jag är beredd att ge denna en femma redan nu. Även här är receptet gjort med fyra lager, men både kolasås och frosting ser relativt enkla ut, så det kanske blir plus minus på svårighetsgraden. 
 
Mer no bake! Trixet med veganska bakverk verkar dock vara att de ofta innehåller en hel del ingredienser som får mig som icke-vegan att lyfta på ögonbrynen. Agave har jag aldrig hört talas om, och kokosnektar är jag inte heller säker på ens i vilken form det kommer. Flytande? 
Är det kanske någon av er som läser som är veganer? Är det lika märkligt som det låter? 
 
Sist ut är en jättefin från Linda Lomelino men vet ni vad. Jag gjorde ett sånt major rookie mistake och när jag nu skulle länka denna fina tårta ser jag att det inte finns något recept till?? Jag har letat och letat och letat över hela world wide web och jag kan inte hitta något recept. Däremot finns det massor av andra aptitliga saker på Lindas blogg, och dessutom är min syster ägare till alla Lindas bakböcker. Det löser sig. 
 
Vad tror ni, vilken är bäst? Ser ni något genomgående tema kanske? 
Till top