Att hålla motivationen uppe.

Bloggande, Företagande, Om mig / Permalink / 2
Hej vänner! Idag funderar jag över konsten att hålla motivationen uppe, när det känns som att resten av universum går emot den.
Det låter extremt deprimerande att lägga upp det på det viset, jag vet, men ni kanske förstår hur jag menar?
 
I vissa perioder går saker som på räls. Jag vaknar i tid. Har ett fullt schema med kunder och jag hinner däremellan rita, planera nya saker, göra bra reklam, svara på mejl i tid och integrera med andra likasinnade. 
Detta är inte en sån period. Detta är tvärt om. Detta är en period av att försöka men aldrig nå fram. Jag vaknar för sent och somnar för tidigt. Inget jag ritar blir fint, ingen musik känns rätt. Ingenting inspirerar mig och ingenting får mig att vilja framåt. 
 
Jag är stillastående, jag är på någon form av oinspirerad platå som går ner ner ner och jag:
  • uppdaterar inte min blogg, facebooksida och instagram så ofta som jag vanligtvis skulle gjort
  • lägger mycket tid på att hitta inspiration och motivation, men istället känner mig avskräckt över hur många duktiga människor det finns på internet, och hur långt ifrån dem jag faktiskt är. 
  • ser ser inte fram emot att göra saker jag vanligtvis uppskattar. 
  • är rastlös och har svårt att starta
 
Jag gjorde ett tafatt försök att komma ur min nedåtgående spiral igår, genom att bryta från mina måsten, och istället ägna mig åt något jag vill. Som att fotografera till exempel. Jag knäppte av några bilder på saker inom armlängds avstånd på mitt rum i studion men det nådde inte ändra fram. 
 
Idag har jag kund och roliga motiv att se fram emot och jag hoppas hoppas hoppas att detta blir vändpunkten. 
Ha en fin fredag ♥
#1 - - Lili:

Känner igen det du beskriver, har också sådana perioder ibland. Det är frustrerande att uppleva, men helt okej, livet kan ju inte alltid gå upp. Bra att du försökte göra något du ville göra istället för något du måste, det kan vara ett bra sätt att försöka vända allt. Hoppas allt är bättre nu!

#2 - - Vanja:

Vilken otroligt fin blogg du har Emilia! Kunde inte sluta scrolla, ha ha! SÅ fina bilder och verkligen intressant innehåll. Ska götta ner mig i dina 40 bloggtips nu, heja dig alltså! :-D Kram!

Svar: Åh!!! Tack! Känner mig starstrucked, så himla snällt sagt! Kram och heja själv, din blogg läser jag minst en gång om dagen!
Emilia Westerström

Till top