Kissies lista och 7 stycken TBT

Om mig, Q&A / Permalink / 1
Hej vänner! Idag ska jag göra något jag inte tror jag gjort sen bilddagbokens glansdagar; en lista!! Jag vet inte varför det är så intressant att läsa såna här listor, kanske för att jämföra andra med sina egna svar? Jag har ingen aning, men vill ni jämföra mina svar med fler än era egna, har Kisse svarat HÄR och Sandra HÄR.
HAR DU? 
Folköl i kylen: Aah nej! Jag avskyr öl, skulle inte få för mig att dricka en öl ens för pengar. Jag har försökt att lära mig tycka om det, men gett upp gång på gång. 
Något husdjur: Nej! Men hemma hos mina föräldrar har vi två dvärgschnauzrar, en svart och en vit. 
Någon favoriträtt: Jag är en periodare i allt. Just nu är jag ständigt sugen på sushi, vilket kommer väl till hands med en sushirestaurang i huset. Den maträtt som alltid hänger med i toppen är spagetti och köttfärssås. Gärna sån vi fick i skolan. 
Puder på dig: Vill knappt svara på denna men aså, ja, någonstans på huden ligger det nog kvar litegrann eftersom jag är världens lataste människa och inte tvättade mitt ansikte varken igårkväll eller imorse!!!! (Jag vet, äckligt.)
Några framtidsplaner: Alltså. Nej. Jag tror inte det. Jag har vissa drömmar, men inga planer och mål. Däremot har jag länge tänkt att jag skulle hänga på trenden att ge mig själv mål per vecka, månad, och år. 
Några sjukdomar: Jag lider ofta av avundsjuka, vilket är något av det ocharmigaste som finns, men fysiska sjukdomar jag har klarat mig från. 
Gymkort: Nej!
Några MVGn: I högstadiet gick jag ut med superbra betyg och hade bara MVGn och VGn, förutom på idrotten som jag inte fick vara med på på grund av ätstörningen. I gymnasiet hade jag ganska dåliga betyg, men i estetämnena vet jag att jag låg bra till, och kanske svenska, minns inte. 
Några beroenden: Kaffe. 
Fikat idag: Inte på hur många dagar som helst känns det som. Veckor till och med. Vem vill ta mig på en fika??
Nagellack: Inte på mig, förutom pyttelite gellack som jag inte fått av med nagelfilen. 
Någon vän som bor i ett annat land: Hm, nä jag tror inte det. Många av Simons vänner som jag känner har flyttat utomlands i år däremot. 
 
VEM? 
Avskyr du: Oj. Ingen jag kan namnge i alla fall, men igår läste jag flera artiklar på rad på expressen om pedofiler och andra vuxna som betett sig fruktansvärt. Såna människor avskyr jag och önskar dem hårda sängar och äcklig mat i fängelset. 
Delar du flest minnen med: Mina föräldrar och min syster eftersom vi hängt ihop längst. 
Längtar du efter: Min familj! Min yngsta syster hade sagt två ord i följd idag och min minsta lillebror ligger hemma och funderar på om jag ska ha en pinjata på mitt kalas eller inte. Dom är så gulliga. 
Stör du dig på: Alla som smaskar, biter på naglarna och har så hög volym i hörlurarna att det hörs på hela tåget ändå. 
Gosar du med: Min pojkvän såklart!
Lagar mat: Allra oftast är det en kort liten man på restaurangen på andra sidan gatan vid studion som lagar maten jag får i mig. Jag lagar om jag verkligen måste, och Simon lagar om vi ska äta färdigköttbullar eller hamburgare. 
Diskar: Denna veckan diskar jag i studion och hemma delar vi på det så gott det går. 
 
VILKEN? 
Tidning läser du: Ingen regelbundet. Skulle jag köpa en tidning blir det alltid Solo på pressbyrån. Jag bläddrar igenom, läser lite, låter den ligga framme i flera veckor och sen slänger jag.
Buss åker du oftast: Ettan, trean eller sexan. Eller sjuan hem till min syster. 
Dag fyller du år: 2a maj. 
Årstid föredrar du: Här skulle jag vilja svara vår, men alltså, med tanke på hur det ser ut utanför mitt fönster idag, lägger jag min röst på sommar och hoppas att solen vågar sig fram tills dess. 
Stad är du uppväxt i: Ingen. Jag är uppväxt i Stehag. En pytteliten by. 
 
VAD? 
Gör du nu: Kollar på lyxfällan och bloggar såklart. 
Gör dig till en bra människa: Jag försöker bry mig om andra människor, vara uppmärksam på saker jag kan hjälpa till med. 
Gör dig till en dålig människa: Jag skämtar ofta på ett sätt som ibland kan bli för mycket och trilla över på den elaka sidan istället för roliga. 
Vill du arbeta med: Tatuering precis som jag gör, och så saknar jag mitt jobb som personlig assistent. 
Är roligast just nu: Daddyissues @ instagram 
Har du på dig: Velourbyxor och tshirt
Äger du för skor: Sneakers mest. Några för träning, några sandaler och några kängor. 
Har du för storlek i skor: 37
Läser du för bok: Ingen. Den enda läsningen jag får är den från internet. 
Ska du göra nu: Ladda upp detta inlägget, sen hämta min kudde och mitt täcke i sängen och lägga mig raklång på soffan. Slå på TLC och stänga av hjärnan. 
 

Links I Love: 6 drömmiga tårtor.

Links I love / Permalink / 0
Okej, så om fem dagar fyller jag år och ska för första gången bjuda hem släkten på tårta och kaffe hemma i lägenheten. Förra året firade jag inte alls eftersom jag var bortrest, och tidigare år har jag helt enkelt bott hemma hos mina föräldrar och firats där. 
All heder till mina föräldrar som tidigare anordnat åtta kalas om året, för phju, ju närmare dagen kommer, desto mer inser jag hur stort projekt det faktiskt är att bjuda över släkten på fika. Inte nog med att det måste städas och fixas, ordnas sittplatser till alla och fortfarande ha plats att gå på, det måste ju finnas en t å r t a också!
 
Eftersom jag inte är speciellt sugen på en vanlig prinsesstårta har beställ-i-god-tid-gränsen säkerligen redan passerat och jag tänker att jag helt enkelt får ställa mig och baka själv! Här är 6 stycken tårtor jag funderar på om jag kan lyckas svepa ihop:
Superamerikansk extra allt från Made by Mary som alltid tar så himla fina foton att jag nästan smäller av. I mina öron låter receptet oehört avancerat med tanke på alla olika ingredienser och så vidare, men jag vet inte, det kanske blir enklare att förstå genom att bara läsa långsamt och uppdelat. Ta steg för steg. Fyra bottnar känns dock något mastigt för min, inte superstora, släkt. Jag tänker att tre borde fungera lika bra?
 
Roy Fares delade med sig av denna monstertårtan på sin hemsida och även här är det många olika blandningar som ska slås ihop. Och m y c k e t s o c k e r ! Men alltså salt kola får mig alltid att bli näst intill knäsvag. Det är ju gott! 
 
Jag vet, detta är en cheesecake, inte en tårta, men jag tänker att om jag liksom trycker ner ett ljus eller två och serverar på ett tårtfat kanske även de mest inbitna tårtälskare kan ge med sig?
Till skillnad från de två ovanstående, låter en no-bake-cake precis sådär smidigt som jag skulle vilja ha det. Färre saker kan gå fel när en ugn inte längre är involverad. 
 
Made by Mary, igen. Morotskaka är en av mina favoritgrejer eftersom de är svåra att få torra, samt att de oftast inte är så pass söta att man direkt känner tandtrollen hugga. Cream cheese frosting på det och jag är beredd att ge denna en femma redan nu. Även här är receptet gjort med fyra lager, men både kolasås och frosting ser relativt enkla ut, så det kanske blir plus minus på svårighetsgraden. 
 
Mer no bake! Trixet med veganska bakverk verkar dock vara att de ofta innehåller en hel del ingredienser som får mig som icke-vegan att lyfta på ögonbrynen. Agave har jag aldrig hört talas om, och kokosnektar är jag inte heller säker på ens i vilken form det kommer. Flytande? 
Är det kanske någon av er som läser som är veganer? Är det lika märkligt som det låter? 
 
Sist ut är en jättefin från Linda Lomelino men vet ni vad. Jag gjorde ett sånt major rookie mistake och när jag nu skulle länka denna fina tårta ser jag att det inte finns något recept till?? Jag har letat och letat och letat över hela world wide web och jag kan inte hitta något recept. Däremot finns det massor av andra aptitliga saker på Lindas blogg, och dessutom är min syster ägare till alla Lindas bakböcker. Det löser sig. 
 
Vad tror ni, vilken är bäst? Ser ni något genomgående tema kanske? 

Sularpsfarmen, lavendelväxt och att utesluta livsmedel efter en ätstörning.

Inredning, Om mig, Vardag / Permalink / 1
Hej! Hoppas ni har en bra dag! Min har precis börjat och jag har inte riktigt hunnit känna efter hur jag mår. Bra, skulle jag gissa!
För ett par dagar sedan följde jag med mina föräldrar, fyra av mina syskon och en partner till Sularpsfarmen, en gård mitt ute i ingenting utanför staden där jag bor. Jag har aldrig varit där innan, det var helt fyllt av växter, snittblommor, närodlade ekologiska grönsaker, frukter, nötter, juicer och so on. 
Jag köpte på mig litegrann och igår gjorde jag ett miniexperiment med att bara äta frukt och grönt hela dagen. Ni förstår inte vilken grej det är för mig att gå en hel dag utan godis och annat tillsatt socker. Sjukt är det, och jag tänker mig fortsätta veckan ut, för att sedan sockerchocka mig själv kring min födelsedag och valborg. 
 
Det hela har redan resulterat i ett antal frågande blickar och oroliga kommentarer och jag förstår det. Det gör jag. Det skulle inte varit första gången jag använde mig vegan- eller vegiteriankost för att slippa undan kaloritäta livsmedel i försök att gå ner i vikt. Jag har gjort det många gånger, ljugit om anledningar till att juicedetoxa för huden eller sluta med gluten för magen när den egentliga anledningen alltid har varit en annan.
Idag är det säkert ett halvår sedan jag gjorde aktiva val för att gå ner i vikt och inför denna vecka har jag frågat mig själv tusen gånger om varför. Samma svar har kommit upp var gång och jag vet att jag gör detta för all annan orsak än att minska i vikt. 
 
Det är svårt att som en gång ätstörd vara sann mot sig själv i sådana situationer men jag är säker och jag är fast besluten att jag också får lov att experimentera med min kost i hälsosyfte precis som alla andra, utan att vara rädd för arga kommentarer, och utan att ständigt gå i försvar för mina egna val. 
Idag är jag frisk nog att ta det avgöra själv.
Nog om det. Denna lilla trädliknande växten kostade mig trettiofem kronor och gör sig finfint i den lilla minidjungel som håller på att växa fram i vårt vardagsrumsfönster. Det är någonting lavendelliknande och bladen är egentligen mer mjölkiga och frostiga i färgen, superfint! Någon kruka hade jag inte så en preliminär lösning med en rostig konservburk får duga sålänge. 
Hur man sköter den här rackarn? Ingen aning. Om jag kommer ta död på den? Troligen. Men den får vara fin så länge den varar helt enkelt. 
 
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe (som jag dricker utan mjölk!!), borsta tänderna och dra mig mot jobbet, att jag har en rolig tatuering att se fram emot underlättar något i detta gråa väder. 
Sköt om er♥
Till top